Nederland en anti-racisme

Niet-Zwarte mensen die Zwarte mensen huisnegers/huisslaven/oom Tom noemen.

Mensen die het maar blijven opnemen voor Bill Cosby en ondertussen trieste social media updates plaatsen dat ze zogenaamd tegen rape culture zijn.

Continue verspreiden van geweld naar Zwarte mensen alsof het een soort gonzo snuff porn is.

Iedere keer weer doen alsof bepaalde strijden om jouw identiteiten gaan terwijl dat niet zo is.

Iedereen vergeten die niet in het ‘respectabele’ plaatje past.

Tegelijkertijd roepen dat de VS niet meer opeens niet racistisch is omdat er een Zwarte president is, maar dan ook zeggen dat er meer Zwarte mensen in *insert onderdrukkend systeem* moeten komen want dan is het ‘opgelost’.

Roepen dat anti-racisten geen kritiek op elkaar mogen hebben maar ondertussen jarenlang de andere kant opkijken wanneer Black Patriarcy zwarte vrouwen, LGTBQIA personen en disabled personen (er is uiteraard overlap in deze groepen) openlijk onderdrukt. Maar wel wat roepen als de onderdrukte groepen er wat van zeggen en dan daarna onzin uitkramen over ” Keeping it in the family, dit moet prive”.

Witte vrouwen op een dusdanig hoog voetstuk plaatsen dat zelfs wanneer ze ronduit racistisch doen, ze toch nog verdedigd moeten worden. Het liefst met nog wat sneren naar Zwarte vrouwen.

De meest openlijk homofobe, antisemitische, anti-Zwarte, transfobe, validistische figuren als leiderfiguren neerzetten en dan roepen dat het maar bijzaken zijn als iemand er wat van zegt.

Als het mediagewijs uitkomt opeens poseren met ongedocumenteerde mensen terwijl je daarvoor nooit naar ze omkeek en ondertussen nog steeds iets roepen bent over burgerrechten en Nederlanderschap….

Non-Black saviours everywhere for Black people.

Wentelen in je eigen privilege.

Ontkennen van je eigen privilege.

Mensen belachelijk maken met hun geestelijke issues, zeggen dat ze daarom niet serieus te nemen zijn, en ondertussen gaan roepen dat je voor alle Zwarte mensen klaarstaat.

Neerkalken dat je wel homoseksuele gevoelens mag hebben maar niet homoseksueel mag zijn. En toch blijven denken dat je nu opeens een LGTBQIA ally bent?

Fatphobia blijven voortzetten en ondertussen beweren dat je tegen onderdrukking strijdt.

Echt niks geven om disabled mensen, terwijl de politie op hen afgestuurd wordt, de GGZ-klinieken mensen in isoleercellen gooien en er hele gebouwen zijn waar alleen maar PoC zitten weggepropt terwijl ze gedwongen medicatie toegediend krijgen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s